POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine ROTIM

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje ROTIM, Rok Purnat s.p. (v nadaljevanju ponudnik). Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovineROTIM so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina ROTIM je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom. Upravlja jo podjetje ROTIM, Rok Purnat s.p.. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini ROTIM.

ROTIM in kupec medsebojne obveznosti pri nakupih preko www.rotim.si urejata s temi splošnimi pogoji. Vsak uporabnik storitve spletne trgovine ROTIM ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je tajno in znano le uporabniku ter ga dobi preko elektronske pošte. Uporabnik je s tem dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal samo on oziroma oseba, ki je pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

Plačilne metode
Plačilo po predračunu – Ko zaključite nakup, vam v roku 24 ur pošljemo predračun za naročene artikle. Če je blago na zalogi in če je razvidno, da je predračun poravnan, vam naslednji delovni dan pošljemo blago oziroma ga po želji sami prevzamete.
Plačilo po povzetju – Plačilo po povzetju je primerno v primeru, če želite da vam naročeno blago dostavimo na dom ali katerikoli drug naslov v Sloveniji in se odločite za plačilo ob prevzemu, je možno le plačilo z gotovino. Zato morate biti, ne glede na vrednost naročila, ob prevzemu osebno prisotni. O času dostave vas bomo obvestili po telefonu. V kolikor vam ta način ne ustreza, vas prosimo, da preberete tudi informacije o možnostih plačila s kreditno kartico, preko e-banke in drugih.

Ponudnik izda račun na trajnem mediju (papir), ki sodi ob garancijskem listu veljaven dokaz za reklamacijo oz. servisni poseg.

Cene v spletni trgovini
Vse cene so v EUR. Cene ne zajemajo DDV, ker po 94.členu zakona o DDV nismo davčni zavezanci . Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Veljajo cene objavljene s strani ROTIM v času, ko kupec potrdi naročilo v spletni trgovini. Nekatere slike proizvodov so simbolične.

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontakni e-naslov info@rotim.si. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj ko je mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe. Kupec mora blago vrniti na naslov:
ROTIM, Rok Purnat s.p. Na gmajni 20, 1234 Mengeš

Dobavni rok  in stroški pošiljanja po pošti

 

Spletna prodajalna ROTIM želi čim bolj ustreči željam vseh naših kupcev, zato vam kupljeno blago dostavimo po dogovoru z za Vas najugodnejšo ceno na vaš naslov na območju republike Slovenije.Za pošiljke večjih dimenzij, katere ne moremo poslati preko Hitre Pošte Slovenije, pa dostavo vršimo sami. Strošek dostave je odvisen od razdalje med kupcem in našim skladiščem in je stvar dogovora.

Poštar pa vam nato obračuna še strošek nakaznice (=pošiljanje denarja). Strošek nakaznice je 1,5 eur za vrednosti do 27 eur, za vrednosti od 27 eur do 470 eur pa je strošek 5,45 % vrednosti pošiljke (npr, če je vrednost pošiljke 100 eur, vam bo računal 5,45 eur)
V primeru, da želite imeti izdelek dostavljen na vaš želeni naslov, je dobavni rok, če je izdelek na zalogi, največ dva delovna dneva, v nasprotnem primeru pa ustrezno dlje.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani Spletne trgovine ROTIM, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

Komunikacija

Obvestila o mesečnih akcijah in reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil ter obvestil o mesečnih akcijah, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

Obveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih internetnih straneh. Kljub temu, pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o eventualnih spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka, sodijo zgolj kot informativni prikaz izdelka.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@rotim.si ali po klasični pošti na naslov:

ROTIM, Rok Purnat s.p.
Na gmajni 20
1234 Mengeš

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.